Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δες ποιον έφαγες σήμερα» – «Σκοτωμός» για την καμπάνια των Vegan στο Μετρό [εικόνες]

2.16Kviews

Vegan, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και στη μέση το Αττικό Μετρό, για τη διαφημιστική καμπάνια που στέλνει μήνυμα υπέρ του «βιγκανισμού». 

Ολα ξεκίνησαν με την απόφαση της ομάδας των Greek Vegans να στείλει το μήνυμα του «βιγκανισμού» μέσα από μια καμπάνια στο Αττικό Μετρό, με περίπου 200 αφίσες, οι οποίες αποτελούν «μήνυμα ενημέρωσης που θα δείξουν στο ευρύ κοινό την αλήθεια για την διατροφή του».

Η καμπάνια η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου, έχει στόχο, όπως υποστηρίζουν οι Greek Vegans να περάσει «Μηνύματα ενημέρωσης που θα ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του. Μηνύματα ενημέρωσης που θα βοηθήσουν το κοινό να μάθει για το ηθικό αλλά και περιβαλλοντικό κόστος των καθημερινών του επιλογών».

Ωστόσο, η καμπάνια αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, η οποία υποστήριζει ότι οι αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “Vegan” και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων».

«Είναι απορίας άξιον πώς ένας κρατικός φορέας, όπως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα οι οποίες θέλουν να επιβάλλουν με ακτιβισμό μια προσωπική τους διατροφική επιλογή», αναφέρει, ακόμη και αφήνει αιχμές για την εταιρία.

«Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φαίνεται να παίρνει σαφή θέση. (…)Εμφανίζεται να συντάσσεται και να επικροτεί επιστημονικά αστήρικτες απόψεις ακτιβιστικών ομάδων που δυσφημούν έναν τομέα με τεράστια συμβολή στην ελληνική οικονομία. Έναν τομέα που περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα η οποία ξεκινά από την παραγωγή και την εμπορία ζώντων ζώων και φτάνει μέχρι την επεξεργασία, μεταποίηση και κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, άρα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Συνεπώς εκτιμούμε πως είναι τουλάχιστον ατυχής η απόφαση εκ μέρους σας, ως φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να παραχωρείτε διαφημιστικό χώρο σε αντιεπιστημονικές απόψεις που προωθούνται από συλλογικότητες, το τονίζουμε αυτό, και όχι από επίσημες οργανώσεις που έχουν νομικές υποχρεώσεις για τα λεγόμενά τους», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι όταν ο τομέας τον οποίο εκπροσωπούμε πλήττεται και προσβάλλεται, υπό την αιγίδα, μάλιστα, ενός κρατικού οργανισμού», αναφέρει ακόμη η ΕΔΟΚ.

Πηγή:  iefimerida.gr 

Leave a Response